Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg burgonya 30 dkg liszt 20 dkg zsír 20 dkg vöröshagyma 25 dkg (füstölt) szalonna tejföl Elkészítése: A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem. A burgonyát burgonyanyomón átnyomom, visszateszem a tűzre a levét visszaöntöm, lassan beleszórom a lisztet és állandóan kevergetve jó sűrűre főzöm, hogy a kanál […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2017.09.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg (füstölt) szalonna
  • tejföl


Elkészítése:

A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem.

A burgonyát burgonyanyomón átnyomom, visszateszem a tűzre a levét visszaöntöm, lassan beleszórom a lisztet és állandóan kevergetve jó sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Hagyom kihűlni.

Közben kisütöm a szalonnát, kiszedem a pörcöket, a darabolt hagymát meginsztelemdinsztelem.

A kihűlt masszából zsírba mártott kanállal kimerek adagokat és tepsibe rakom, megszórom a dinsztelt hagymával és sütőben megpirítom.

Tálaláskor ráteszem a tejfölt és rászórom a szalonna pörcöket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is