Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Emeletes padlizsán szeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 teáskanál szárított pestó (van benne fenyőmag, oregánó, bazsalikom)
  • 1 evőkanál pecorino sajt
  • 6 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kemény húsú paradicsom
  • só

Elkészítése

A padlizsánokat meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk hosszában és megsózzuk. Kb 10 percig hagyjuk így, majd leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet.

A pestót olívaolajjal összekeverjük és minden padlizsánt egy ecsettel megkenünk.

Egy serpenyőbe kb egy evőkanálnyi olajat teszünk és mindkét oldalát megsütjük. Egy kerek tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, erre olívaolajat öntünk és beletesszük a padlizsán szeletek felét, erre fetasajtot teszünk, majd rátesszük a második szeletet. A tetejére fetát és reszelt pecorinót szórunk, illetve egy egy szelet paradicsomot, középre egy bazsalikom és forró sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt összesütjük.

Ha nincs pestonk fűszerként használható szárított bazsalikom vagy oregánó, napraforgó… stb.

https://receptneked.wps.hu/gyors/emeletes-padlizsan-szeletek/