Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 100 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítése

A padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és villával megszurkáljuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg megráncosodik és megpuhul.

Amíg sül, finomra aprítjuk a lilahagymát és megsózzuk. A hagymához hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a mustárt.

A megsült padlizsánról leszedjük a héját és fakanál segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és fakanállal eldolgozzuk. Lefedjük és legalább 30 perceig hűtőben érleljük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/erdelyi-padlizsankrem-3/