Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi vitaminpástétom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 db paradicsompaprika
  • 1 db padlizsán
  • 2 dl paradicsomlé
  • só
  • bors

Elkészítése

A megforrósított olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a cikkekre vágott paprikát beletesszük, és puhára pároljuk. Közben a sütőben a padlizsánt megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és a húsát műanyag vagy fakéssel összevágva, a paprikához adjuk.

A paradicsomlével felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűre főzzük. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, kis üvegekbe töltve, lekötve, egy napig szárazgőzben tartósítva, egész télen át eláll.)

https://receptneked.wps.hu/gyors/erdelyi-vitaminpastetom/