Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros nyúlpecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal nyúl
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só
  • 1 dl jó minőségű fehérbor


Elkészítése:

A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.

Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.

Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.

Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

[box style=”info”]Egyszerű, gyors mesésen finom étel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/feherboros-nyulpecsenye/