Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Fokhagymakrém leves, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej fokhagyma 4 dl főzőtejszín 6 dl víz 3 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt frissen őrölt fekete bors só 3-4 fehér kenyér olívaolaj 15 dkg reszelt sajt Elkészítése: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd szórjuk hozzá a lisztet és kavarjuk el alaposan. Hámozzuk meg a fokhagymát , s nyomjuk át egy fokhagymaprésen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 6 dl víz
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • frissen őrölt fekete bors
  • 3-4 fehér kenyér
  • olívaolaj
  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd szórjuk hozzá a lisztet és kavarjuk el alaposan.

Hámozzuk meg a fokhagymát , s nyomjuk át egy fokhagymaprésen a gerezdeket. Állandó kevergetés mellett rakjuk a fokhagymát a lábasba és hagyjuk egy kicsit sülni.

Öntsük fel a lábas tartalmát 6 dl vízzel és a 4 dl tejszínnel, sózzuk és borsozzuk meg, majd fussunk át rajta a botmixerrel, hogy szép homogén krémlevest kapjunk. Forraljuk fel a levest, majd ha még íztelennek érezzünk sózzuk és borsozzuk meg.

Vágjuk kockákra a kenyeret, s 2-3 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. Dobjuk a forró olajba a kenyérkockákat úgy , hogy mindegyik kocka érintkezzen a serpenyő felületével. Forgassuk meg a kenyérkockákat, hogy minden oldalról megpiruljanak, majd csöpögtessük le konyhapapíron.

Ezzel tálalhatjuk is a levest és még szórhatunk bele reszelt sajtot is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is