Elkészítése
Csirke elkészítése
A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a zöld pestót.
Tészta elkészítése és összeforgatása
A választott tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a pestós csirkéhez. Néhány percig összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás
Az elkészült ételt tányérra szedjük, ízlés szerint paprikával töltött olívabogyóval és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Tipp
A pestót feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal, ami frissíti az ízeket. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, adhatunk hozzá félbevágott koktélparadicsomot is, amely szépen harmonizál a pestóval. Teljes kiőrlésű vagy durumtésztával könnyedebb, egészségesebb változatban is elkészíthetjük.
