Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-tejfölös gomba quinoával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • bors
  • só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 bögre quinoa (2 dl-es a bögre)

Elkészítése

A quinoát megmossuk, leszűrjük, majd 1 ek olajon kicsit átforgatjuk (mint a tarhonyát), aztán felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk.

Alacsony hőmérsékleten készre főzzük (gyakorlatilag úgy kell elkészíteni, mint a rizst).

A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén felszeletelt paradicsomot, paprikát is, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a gombát, alaposan átforgatjuk, majd kevés vízzel (kb másfél dl) felengedjük.

Ízesítsük sóval, borssal. Negyed óra alatt megfő a gombapörkölt (ha elfő a leve, pótoljuk). Ekkor adjuk hozzá az aprított fokhagymát, végül pedig a tejföllel kikevert liszttel habarjuk be.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/gyors/fokhagymas-tejfolos-gomba-quinoaval/