Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Franciás padlizsánkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg padlizsán
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 darab paradicsom
  • 2 szál friss korianderlevél
  • 2 darab kápai paprika
  • só
  • kurkuma
  • őrölt koriander
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítése

Megsütjük a padlizsánt és a paprikát 200 fokos sütőben, majd hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd lecsepegtetjük.

Felaprítjuk a hagymát, a paradicsomot, a paprikát és a padlizsánt.

Üvegesre dinszteljük kevés olajon a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a padlizsánt és a paprikát, majd ízesítjük a száraz fűszerekkel és 15-20 percig főzzük.

Beletesszük a frissen vágott koriander levelet és összekeverjük, majd lefedjük majd néhány percre.

Bagettre, pirítósra kenjük és salátával díszítve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/francias-padlizsankrem/