Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 1 pritamin paprika
- 5 dkg olajbogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg pármai sonka
- 1 újhagyma
- 5 dkg fetasajt
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hozzávalókat felkockázzuk, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk (ízlés szerint).
A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk, oregánót teszünk bele. Egy serpenyőben (amit később a sütőbe is betehetünk) felforrósítunk kevés olívaolajat, és a fűszerezett tojást erre öntjük. Ne keverjük, hanem a tetejére szórjuk a felkockázott hozzávalókat.
Ha a tojás már kezd elválni a szélén a serpenyőtől, akkor serpenyőstül a sütőbe tesszük addig, amíg a közepe dupla akkorára nem emelkedik (kb. 10-12 perc).
[box style=”info”]Friss magos zsemlében is nagyon finom egy fokhagymás joghurtos öntettel.[/box]

