Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Előétel receptek

Gyors ételek receptjei

Füge baconbundában sajttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füge baconbundában sajttal egy különleges és gyorsan elkészíthető falat, amely egyszerre édes, sós és krémes. Remek vendégváró, de egy pohár bor mellé előételként is tökéletes választás. A sült bacon ropogóssága és a krémesen olvadt sajt harmonikusan kiegészíti a friss füge édességét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A fügéket alaposan megmossuk, majd keresztben bevágjuk úgy, hogy a közepükbe mélyedés keletkezzen. A nyílásba egy-egy kisebb darab sajtot teszünk.

Ezután minden fügét baconcsíkba tekerünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tetejét megszórhatjuk egy kevés friss oregánóval vagy más fűszernövénnyel.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10–15 perc alatt addig sütjük, amíg a bacon ropogósra pirul, a sajt pedig megolvad.

Tipp

Ha szeretnénk különlegesebb ízt, használhatunk kéksajtot vagy kecskesajtot is a töltelékhez. A tetejére egy kevés balzsamecet-szirupot is csorgathatunk, ami még jobban kiemeli az édes és sós ízek kontrasztját.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is