Elkészítése
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk. A juhtúrót (vagy tehéntúrót) elmorzsoljuk.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukkinit, a hagymát, a petrezselyemzöldet, a túrót, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojásokat, valamint a felaprított fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd megszórjuk az őrölt rozmaringgal és a reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Tipp
A lepény ízét gazdagíthatjuk apróra vágott paprikával vagy kukoricával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, kevés chilipaprikát is keverhetünk a masszába, így még karakteresebb lesz.
