Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldséges ételek

Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény egy igazán ízletes, zöldséges fogás, amely könnyű vacsoraként vagy akár vendégváróként is megállja a helyét. A cukkini, a túró és a fűszerek harmonikus ízvilágot adnak, a tetején sült füstölt sajt pedig különleges aromát kölcsönöz az ételnek. Melegen és hidegen egyaránt finom.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Tetejére

A tepsi aljára

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.

A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk. A juhtúrót (vagy tehéntúrót) elmorzsoljuk.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukkinit, a hagymát, a petrezselyemzöldet, a túrót, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojásokat, valamint a felaprított fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.

A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd megszórjuk az őrölt rozmaringgal és a reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

Tipp

A lepény ízét gazdagíthatjuk apróra vágott paprikával vagy kukoricával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, kevés chilipaprikát is keverhetünk a masszába, így még karakteresebb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is