Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt sajtos-juhtúrós cukkinilepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 bögre cukkini (kockára vágva)
  • 1 bögre liszt
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 bögre vöröshagyma (kockázott )
  • 0,5 bögre petrezselyemzöld
  • 0,5 bögre juhtúró ( de lehet tehéntúró is)
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • bors
  • só

Tetejére

  • 1 evőkanál őrölt rozmaring
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt

A tepsi aljára

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.

A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet szintén apróra vágjuk. A juhtúrót (vagy tehéntúrót) elmorzsoljuk.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukkinit, a hagymát, a petrezselyemzöldet, a túrót, a lisztet, a sütőport, az olajat, a tojásokat, valamint a felaprított fokhagymát. Sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.

A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét, majd megszórjuk az őrölt rozmaringgal és a reszelt füstölt sajttal. Előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

Tipp

A lepény ízét gazdagíthatjuk apróra vágott paprikával vagy kukoricával is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, kevés chilipaprikát is keverhetünk a masszába, így még karakteresebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/fustolt-sajtos-juhturos-cukkinilepeny/