Elkészítése
Hozzávalók:
- 100 g füstölt szalonna
- 0,5 fej lilahagyma apróra vágva
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ketchup
- 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
- oregánó (morzsolt)
- őrölt bors
- 150 g reszelt (ementáli) sajt
- só
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a fűszereket (mustár, ketchup, fokhagyma, fűszerpaprika, oregánó, bors, só, apróra vágott hagyma).
A krémet villával jól összekeverjük.
A kenyereket vagy félbevágott kifliket megkenjük a krémmel, majd tepsire tesszük a szedvicseket. Reszelt sajttal megszórjuk.
A sütő grill fokozatán kb 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.
[box style=”info”]A sóval vigyázz, mivel a szalonna is sóban pácolt.[/box]

