Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt szalonnás melegszendvics recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g füstölt szalonna
  • 0,5 fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • oregánó (morzsolt)
  • őrölt bors
  • 150 g reszelt (ementáli) sajt
  • só


Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük, majd belekeverjük a fűszereket (mustár, ketchup, fokhagyma, fűszerpaprika, oregánó, bors, só, apróra vágott hagyma).

A krémet villával jól összekeverjük.

A kenyereket vagy félbevágott kifliket megkenjük a krémmel, majd tepsire tesszük a szedvicseket. Reszelt sajttal megszórjuk.

A sütő grill fokozatán kb 10 percig sütjük, vagy amíg meg nem pirul.

[box style=”info”]A sóval vigyázz, mivel a szalonna is sóban pácolt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/gyors/fustolt-szalonnas-melegszendvics/