Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gomba vadasan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba (az erdei gomba, pl. a rókagomba a legjobb hozzá)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 kanál reszelt vöröshagyma
  • tejföl
  • só
  • bors (szemes és őrölt is)
  • mustár
  • babérlevél
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • csipetnyi cukor

Elkészítése

A megtisztított, cikkekre vágott gombát egy evőkanál olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük. A harmadik kanál olajból és a lisztből cukorral sötétített, barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséget, mustárral, citromlével ízesítjük, és áttörjük. A vadasmártást tejföllel gazdagítjuk, és a párolt gombára öntve, még egyszer átforraljuk. Zsemlegombóccal kínáljuk

https://receptneked.wps.hu/gyors/gomba-vadasan/