Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Zöldséges ételek

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombapaprikás kapros-túrós galuskával egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogás. A szaftos gombapörkölt és a friss kaporral ízesített túrós galuska tökéletesen kiegészítik egymást, így tartalmas és ízletes ebédet kapunk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.02.

Hozzávalók

Galuskához

Elkészítése

ombapaprikás

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát a margarinon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

Amikor a gomba megpuhult, a tejfölt simára keverjük, majd a szaftba öntjük, és óvatosan összeforraljuk. A végén az aprított petrezselyemzöldet hozzákeverjük.

Kapros-túrós galuska

A túrót a tojással, a liszttel, a sóval, az ételízesítővel és fél csokor aprított kaporral összekeverjük. A massza sűrű, keményebb nokedlitészta állagú legyen. Forrásban lévő sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk.

Amikor a galuska feljön a víz felszínére, még pár percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a maradék kaprot, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a kifőtt galuskával.

Tálalás

A gombapaprikást a kapros-túrós galuskával tálaljuk.

Tipp

A galuskát ízesíthetjük egy kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is, így még gazdagabb ízt kapunk. A gombapaprikáshoz friss kovászos kenyér is jól illik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is