Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 0,5 pohár tejföl
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Galuskához

  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csokor kapor (aprítva)
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

ombapaprikás

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát a margarinon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

Amikor a gomba megpuhult, a tejfölt simára keverjük, majd a szaftba öntjük, és óvatosan összeforraljuk. A végén az aprított petrezselyemzöldet hozzákeverjük.

Kapros-túrós galuska

A túrót a tojással, a liszttel, a sóval, az ételízesítővel és fél csokor aprított kaporral összekeverjük. A massza sűrű, keményebb nokedlitészta állagú legyen. Forrásban lévő sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk.

Amikor a galuska feljön a víz felszínére, még pár percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a maradék kaprot, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a kifőtt galuskával.

Tálalás

A gombapaprikást a kapros-túrós galuskával tálaljuk.

Tipp

A galuskát ízesíthetjük egy kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is, így még gazdagabb ízt kapunk. A gombapaprikáshoz friss kovászos kenyér is jól illik.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombapaprikas-kapros-turos-galuskaval/