ombapaprikás
A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A finomra vágott vöröshagymát a margarinon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval és ételízesítővel ízesítjük, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vízzel felöntve puhára főzzük.
Amikor a gomba megpuhult, a tejfölt simára keverjük, majd a szaftba öntjük, és óvatosan összeforraljuk. A végén az aprított petrezselyemzöldet hozzákeverjük.
Kapros-túrós galuska
A túrót a tojással, a liszttel, a sóval, az ételízesítővel és fél csokor aprított kaporral összekeverjük. A massza sűrű, keményebb nokedlitészta állagú legyen. Forrásban lévő sós vízbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk.
Amikor a galuska feljön a víz felszínére, még pár percig főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a vajon megdinszteljük a maradék kaprot, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a kifőtt galuskával.
Tálalás
A gombapaprikást a kapros-túrós galuskával tálaljuk.
Tipp
A galuskát ízesíthetjük egy kevés reszelt sajttal vagy fokhagymával is, így még gazdagabb ízt kapunk. A gombapaprikáshoz friss kovászos kenyér is jól illik.