Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombapörkölt nokedlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gomba pörkölthöz

  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 0,5 üveg lecsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Nokedlihez

  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só

Elkészítése

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítom hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombát (minél több fajtát teszünk bele szerintem annál finomabb). Levet enged öntök alá lecsót, sózom, borsozom.Vizet csak akkor adok hozzá ha nagyon elfőné a levét.Vége felé pirospaprikát szórok rá, besűrűsödik elzárom a tüzet.

Nokedlihez egy tálba beleütöm a tojásokat kicsit felverem, beleszórom a lisztet majd összekeverem. Forralok egy fazékban vizet, teszek bele csipet sót, és egy darabka vajat. Ha felforrt a víz a szaggatóval gyorsan beleszaggatom a tésztát és közbe keverek rajta hogy nem ragadjanak össze.

Feljönnek a víz felszínére hagyom még 1-2 percig főni és szűrőkanállal kiszedem. Egy kevés pörkölt szaftjával elkeverem. Ezt a mennyiséget 3 adagban főzöm ki.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombaporkolt-nokedlivel/