Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás bruschetta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • olívaolaj
  • toast kenyér
  • 1 fej mogyoróhagyma (apróra vágva )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só
  • bors

Elkészítése

Olíva olajon kezdjük el pirítani az apróra vágott mogyoróhagymát, ha már majdnem kész, akkor adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. További pirítás után dobjuk a hagymákra a gombát, és pirítsuk még néhány percig, miközben sózunk, borsozunk. Ha a gomba levet engedett, akkor öntsük rá a fehérbort is, és pároljuk addig az ételt, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

A toast kenyereket én palacsintasütőben szoktam megpirítani. Egyszerűen olaj nélkül beleteszem őket az edénybe, és mérsékelt tűz fölött megpirulnak.

Sokszor meg kell őket forgatni, nem az a cél, hogy megégjenek, hanem, hogy egy kicsit megszáradjanak, ropogóssá váljanak, és szép pirosak legyenek.

A pirítós kenyereket bedörzsöljük a fokhagymával, ha igényeljük meglocsolhatjuk egy kis olíva olajjal, vagy kenhetünk rájuk vajat is, majd halmozzuk rájuk a gombás ragut, és már kész is vagyunk.

A gombás bruschettához egy nagyon könnyű fehérbort, mondjuk egy olaszrizlinget ajánlok.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombas-bruschetta/