Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Gombás csirkeragu galuskával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás csirkeragu galuskával igazi házias étel, amit gyorsan össze lehet dobni. A szaftos csirkehús, a gomba és a tejfölös mártás együtt kiadós és ízletes fogást ad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toth Csilla
Beküldte: 2013.08.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a fűszereket: pirospaprikát, borsot, majoránnát, zúzott fokhagymát, sót, ételízesítőt. Rátesszük a húst, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk.

Amikor a csirke félig megpuhult, beletesszük a gombát, és együtt főzzük tovább. Ha megpuhult, meghintjük kevés liszttel, majd belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.

Tálalás

Frissen kifőtt galuskával kínáljuk, ami jól felveszi a szaftot. Savanyúság vagy friss saláta illik mellé.

Tipp

Készíthetjük friss gombából is, úgy még finomabb lesz. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, a lisztet előbb egy kevés tejfölben is elkeverhetjük, és úgy adjuk a raguhoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is