Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás csirkeragu galuskával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • olaj (vagy zsír)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • paradicsom
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1 üveg szeletelt gomba
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítése

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a fűszereket: pirospaprikát, borsot, majoránnát, zúzott fokhagymát, sót, ételízesítőt. Rátesszük a húst, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk.

Amikor a csirke félig megpuhult, beletesszük a gombát, és együtt főzzük tovább. Ha megpuhult, meghintjük kevés liszttel, majd belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.

Tálalás

Frissen kifőtt galuskával kínáljuk, ami jól felveszi a szaftot. Savanyúság vagy friss saláta illik mellé.

Tipp

Készíthetjük friss gombából is, úgy még finomabb lesz. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, a lisztet előbb egy kevés tejfölben is elkeverhetjük, és úgy adjuk a raguhoz.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombas-csirkeragu-galuskaval/