A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a fűszereket: pirospaprikát, borsot, majoránnát, zúzott fokhagymát, sót, ételízesítőt. Rátesszük a húst, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk.
Amikor a csirke félig megpuhult, beletesszük a gombát, és együtt főzzük tovább. Ha megpuhult, meghintjük kevés liszttel, majd belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.
Tálalás
Frissen kifőtt galuskával kínáljuk, ami jól felveszi a szaftot. Savanyúság vagy friss saláta illik mellé.
Tipp
Készíthetjük friss gombából is, úgy még finomabb lesz. Ha sűrűbb szaftot szeretnénk, a lisztet előbb egy kevés tejfölben is elkeverhetjük, és úgy adjuk a raguhoz.