Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás rostélyos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg marha rostélyos (szeletelt )
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 2 db babérlevél

Elkészítése

A felszeletelt szalonnát becakkozzuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöt kivesszük, zsírjában hirtelen kisütjük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevéllel meg egy kevés vízzel puhára pároljuk.

Amikor már megpuhult, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, öt percig együtt pároljuk, végül a liszttel elkevert tejföllel be-habarjuk.

A tálra koszorú alakban rizst terítünk, a hússzeleteket középre rakjuk, mártással leöntjük, végül a ropogós szalonnával koronázzuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombas-rostelyos-2/