Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db zsemle
  • 40 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 sb tojás
  • vaj (vagy margarin)
  • tej

Elkészítése

A zsemléknek kalapot vágunk és kicsipkedjük a belsejüket. A megtisztított gombát felszeleteljük és rádobjuk a zsiradékon megpirított hagymára. Tovább pároljuk és fűszerezzük sóval, borssal és majorannával.

Ha megpárolódott akkor ráütjük a tojást és lazán megkeverjük amíg a tojás megkeményedik rajta. Belerakjuk a reszelt sajtot.

A gombához keverjük a zsemle belsőt is, ha száraz lenne némi tejjel lazíthatjuk.

A zsemléket tejben megforgatjuk és beletöltjük a gombás tölteléket, rátesszük a kalapot és tepsibe tesszük amit kivajaztunk (Én sütőpapírral bélelt tepsit használok).

A kalapokra teszünk némi vajat vagy margarint és megszórjuk sajttal. 180 fokon 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gombaval-toltott-zsemle/