Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Gong bao – kínai mogyorós csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gong bao, más néven kung pao csirke egy népszerű kínai étel, amely pikáns, édeskés és enyhén savanykás ízeket ötvöz. A mogyoró ropogóssága, a zöldségek frissessége és a fűszeres csirkehús együtt igazán különleges fogást eredményez. Gyorsan elkészíthető, mégis igazi keleti hangulatot varázsol az asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.10.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük keményítőliszttel, összeforgatjuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát cikkekre, az újhagymát karikákra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Előkészítjük a szójaszószt, a csípős paprikakrémet, a cukrot, a rizsecetet, a mogyorót, valamint a keményítőlisztes oldatot (1 evőkanál keményítő 2 evőkanál vízzel).

Wokban kevés olajat hevítünk, majd a csirkét pár perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a csípős paprikakrémet, a fokhagymát, a cukrot és a rizsecetet, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután kivesszük a wokból.

Ha szükséges, kevés olajat pótolunk, és megpirítjuk a hagymát és az uborkát. Amikor kissé megpuhultak, visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a mogyorót, és együtt pirítjuk néhány percig. A végén ráöntjük a keményítőlisztes oldatot, amitől a szósz sűrű, fényes bevonatot kap.

Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp

Adhatunk hozzá piros vagy zöld kaliforniai paprikát is. A csípősséget ízlés szerint szabályozhatjuk: erősebb chiliszósz vagy szárított chili hozzáadásával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is