Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gong bao – kínai mogyorós csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g csirkemellfilé
  • só
  • bors
  • 3 teáskanál kristálycukor
  • 1 szál újhagyma
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • kb. 5 cm kígyóuborka (szeletelve )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • pár csepp rizsecet (pár csepp)
  • étkezési keményítő
  • víz
  • 0,5 csésze mogyoró
  • olívaolaj

Elkészítése

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük keményítőliszttel, összeforgatjuk, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a zöldségeket. A vöröshagymát cikkekre, az újhagymát karikákra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Előkészítjük a szójaszószt, a csípős paprikakrémet, a cukrot, a rizsecetet, a mogyorót, valamint a keményítőlisztes oldatot (1 evőkanál keményítő 2 evőkanál vízzel).

Wokban kevés olajat hevítünk, majd a csirkét pár perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt, a csípős paprikakrémet, a fokhagymát, a cukrot és a rizsecetet, majd rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután kivesszük a wokból.

Ha szükséges, kevés olajat pótolunk, és megpirítjuk a hagymát és az uborkát. Amikor kissé megpuhultak, visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a mogyorót, és együtt pirítjuk néhány percig. A végén ráöntjük a keményítőlisztes oldatot, amitől a szósz sűrű, fényes bevonatot kap.

Forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp

Adhatunk hozzá piros vagy zöld kaliforniai paprikát is. A csípősséget ízlés szerint szabályozhatjuk: erősebb chiliszósz vagy szárított chili hozzáadásával.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gong-bao-kinai-mogyoros-csirke/