Az újburgonyát alaposan átmossuk, lehetőleg dörzsi szivaccsal, hogy eltávolítsuk a vastagabb héját. Egyforma darabokra vágjuk, tepsibe tesszük, megsózzuk, megszórjuk aprított snidlinggel, majd egy kevés olajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben puhára és aranybarnára sütjük.
A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel, majd amikor a gomba megpuhult, hozzáöntjük a főzőtejszínt, és néhány percig összefőzzük.
A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk, megszórjuk grill fűszerkeverékkel, és forró serpenyőben vagy grillrácson mindkét oldalát megsütjük. Pár perc alatt elkészül.
Mire a burgonya megsül, a gombás-tejszínes mártás és a grillezett cukkini is elkészül, így azonnal tálalhatjuk.