Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 8 db újhagyma, zöldjével együtt
- 2 db kápia paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 cm friss gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 db citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt egy magas falú serpenyőben, vagy wokban, az olajon megdinsztelem.
Ezután hozzáadom a felkockázott halat, ráfacsarom a citrom levet, sózom, borsozom.
Pár perc múlva, mehet bele a felkarikázott újhagyma, és végül a felaprított paprika. Óvatosan kevergetem, hogy ne törjön a hal.
A paprikának nem kell megpuhulni, 10 perc főzés elég.Ezután beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.
Köret tipp:
Párolt rizs illik hozzá.







