Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors császármorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • búzadara
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

Egy tálban a tojást elkeverjük a tejjel, cukorral, sóval és reszelt citromhéjjal. Fokozatosan hozzáadjuk a búzadarát, amíg a keverék palacsintatészta sűrűségű lesz. A masszát körülbelül 1 órán át állni hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy a dara megduzzadjon.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és ráöntjük a búzadarás keveréket. Közepes lángon időnként megkeverjük, hogy morzsás állagúra essen szét. Ha elkészült, barackbefőttel és baracklekvárral tálaljuk. A barackokat megszórhatjuk fahéjjal, és díszítésként csokidarával is ízesíthetjük. Aki édesebben szereti, porcukrot is szórhat rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyors-csaszarmorzsa/