Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors szalonnás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 130 g natúr joghurt
  • 1 kiskanál só
  • víz (kb 1,5-2 dl)

Feltét:

  • 100 g tömlős sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg sajt
  • 1 szelet kolozsvári szalonna
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítése

Az élesztőt pici langyos vízben feloldjuk és a liszthez adva a többi hozzávalóval szép sima, puha tésztát dagasztunk belőle.

Ha elkészült a tészta, akkor letakarva félretesszük, amíg a feltétet előkészítjük.

A hagymát kockára, a szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb méretű sütőlemezt (gáztepsi, 38*44 cm) kibélelünk sütőpapírral és a tésztát kisodorva belehelyezzük úgy, hogy egy kis peremet hajtunk a szélein.

Megkenjük a tömlős sajttal, rászórjuk a hagymát, majd a reszelt sajtot, ezután megszórjuk a köménymaggal, majd a szalonnát is elosztjuk rajta, végül egy kis (ízlés szerint pikáns, csípős) fűszerpaprikát is hintünk a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Még forrón mustárral, ketchuppal és majonézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyors-szalonnas-lepeny/