Elkészítése
A tésztát kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabra elvágunk és félreteszünk.
A sajtot 16 db keskeny csíkra vágjuk.
A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.
A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.
Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!
Szórhatunk rájuk pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ketchuppal, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!









