Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors virslis-leveles vacsora recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 16 darab füstölt virsli
  • 20 dkg sajt
  • 1 tojás
  • szezámmag

Elkészítése

A tésztát kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabra elvágunk és félreteszünk.

A sajtot 16 db keskeny csíkra vágjuk.

A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.

A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.

Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!

Szórhatunk rájuk pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ketchuppal, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyors-virslis-leveles-vacsora/