Előkészítés
A kolbászt lebőrözzük, vékonyan felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. A kolbászkarikákat kiszedjük, a zsír egy részét félretesszük. A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Főzés
Hozzáadjuk a kockázott pulykahúst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután beletesszük a karikára vágott répát és a felaprított paradicsomot, majd felöntjük a száraz fehérborral. Amikor a hús és a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróra vágott újhagymát és a zúzott fokhagymát. Végül visszatesszük a kisütött kolbászt, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, enyhén sózzuk.
Tálalás
Az ételt apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk. Köretként héjában főtt újkrumplit adunk mellé, amelyet a félretett kolbászzsírral locsolunk meg. Kovászos uborkával különösen finom.
Tipp
A fogást feldobhatjuk egy kevés csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb ízt szeretnénk. A kolbászt füstölt szalonnával is kiegészíthetjük, így még gazdagabb lesz az étel aromája. Fehérbor helyett száraz vörösborral is elkészíthető, ekkor telt, mélyebb ízvilágot kapunk.