Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyulai finom falatok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykacomb filé
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 db paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés só

Köret

  • újkrumpli

Tálalás

  • újhagyma

Elkészítése

Előkészítés

A kolbászt lebőrözzük, vékonyan felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. A kolbászkarikákat kiszedjük, a zsír egy részét félretesszük. A maradék zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk.

Főzés

Hozzáadjuk a kockázott pulykahúst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután beletesszük a karikára vágott répát és a felaprított paradicsomot, majd felöntjük a száraz fehérborral. Amikor a hús és a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, az apróra vágott újhagymát és a zúzott fokhagymát. Végül visszatesszük a kisütött kolbászt, és az egészet készre főzzük. Ha szükséges, enyhén sózzuk.

Tálalás

Az ételt apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk. Köretként héjában főtt újkrumplit adunk mellé, amelyet a félretett kolbászzsírral locsolunk meg. Kovászos uborkával különösen finom.

Tipp

A fogást feldobhatjuk egy kevés csípős paprikával vagy chilivel, ha pikánsabb ízt szeretnénk. A kolbászt füstölt szalonnával is kiegészíthetjük, így még gazdagabb lesz az étel aromája. Fehérbor helyett száraz vörösborral is elkészíthető, ekkor telt, mélyebb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyulai-finom-falatok/