Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös csirketokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 dl húsleves alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 1 kisebb poréhagyma
  • só
  • 1 kávés kanál liszt
  • csipet majoránna
  • csipet őrölt bors
  • 1 kis kanál curry
  • fél csomag vágott petrezselyemzöld
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg őszibarack befőtt
  • 10 dkg szilva befőtt
  • 10 dkg körte vagy alma befőtt


Elkészítése:

A csirkehúst feldaraboljuk, a vajat felolvasztjuk egy edényben. Beletesszük a hagymát és egy kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darabolt csirkehúst. Megsózzuk, majd 3-4 percig pirítjuk és rászórunk egy kevés lisztet. Még 1-2 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a bort, a tejszínt és a leves alaplét. Tovább forraljuk addig, amíg a hús meg nem puhul.

A legvégén adjuk hozzá a kis kockákra vágott kompótokat. Főtt rizzsel tálaljuk.

Nagyon finom a hús között a sok finom édes kompót.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyumolcsos-csirketokany/