Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsrizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 300 g rizs
  • 4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 500 g piros ribizli

Elkészítése

Rizs főzése

A tejet, a rizst, a cukrot, a vaníliát és a csipet sót lábosba tesszük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet és puhára nem fő.

A tűzről levéve hozzákeverjük a joghurtot és a reszelt citromhéjat, majd lefedve 20–30 percig pihentetjük.

Gyümölcs hozzáadása

A ribizliből egy maréknyit félreteszünk a díszítéshez. A többit leszemezzük, megmossuk és óvatosan a rizshez forgatjuk.

Tálalás

A gyümölcsrizst poharakba kanalazzuk, a tetejét a félretett ribizliágacskákkal és citromfűlevéllel díszítjük.

Tipp

A ribizli helyett használhatunk málnát, epret vagy áfonyát is. Hidegen, hűtve a legfinomabb, nyári desszertként kifejezetten üdítő.

https://receptneked.wps.hu/gyors/gyumolcsrizs/