Rizs főzése
A tejet, a rizst, a cukrot, a vaníliát és a csipet sót lábosba tesszük, majd felforraljuk. Lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet és puhára nem fő.
A tűzről levéve hozzákeverjük a joghurtot és a reszelt citromhéjat, majd lefedve 20–30 percig pihentetjük.
Gyümölcs hozzáadása
A ribizliből egy maréknyit félreteszünk a díszítéshez. A többit leszemezzük, megmossuk és óvatosan a rizshez forgatjuk.
Tálalás
A gyümölcsrizst poharakba kanalazzuk, a tetejét a félretett ribizliágacskákkal és citromfűlevéllel díszítjük.
Tipp
A ribizli helyett használhatunk málnát, epret vagy áfonyát is. Hidegen, hűtve a legfinomabb, nyári desszertként kifejezetten üdítő.