Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habkönnyű túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók (kb 12 gombóchoz)

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál búzadara (5 dkg)

Feltét

  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • cukor (ízlés szerint)
  • fahéj
  • citromlé
  • 15 dkg málna

Elkészítése

A túrót villával finomra törjük, majd elkeverjük a vajjal, sóval és a tojások sárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. Hozzáadjuk a búzadarát is, és az így kapott masszát körülbelül 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Ezután sós vizet forralunk, a túrós masszából vizes kézzel kis tojásnyi gombócokat formázunk, és a lobogó vízbe helyezzük őket. Fedő alatt nagyjából 10 perc alatt puhára főzzük. Amíg a gombócok főnek, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, ízesítjük a tejfölt, és előkészítjük a málnát a tálaláshoz.

A végeredmény egy igazán könnyű, lágy túrógombóc, amelyet a pirított morzsa és a friss málna tökéletesen kiegészít.

https://receptneked.wps.hu/gyors/habkonnyu-turogomboc/