Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás bab recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • csipet oregánó

Elkészítése

A megtisztított vöröshagymát feldaraboljuk.

Egy wokban (természetesen bármilyen magasabb peremű serpenyő megfelelő) az olajat felhevítjük, majd azon a hagymát megdinszteljük. Nem kell egészen üvegesre, félpuhára bőven elég és közben sózzuk.

A babról a levet leöntjük, szűrőben átmossuk (utóbbi lépés elhagyható) és a hagymához adjuk. Ízlés szerint gazdagítjuk a megadott fűszerekkel és fél dl vizet öntünk rá. Alaposan összeforgatjuk, majd 10 perc főzés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/gyors/hagymas-bab-2/