Elkészítése
Az előkészítés
Először megtisztítjuk a hagymát, félbevágjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk. A sonkát felcsíkozzuk, hogy könnyen dolgozhassunk vele a főzés során. A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, és enyhén felverjük, hogy a keverék készen álljon a serpenyőbe öntésre.
Elkészítés
Egy serpenyőben először megsütjük a szalonnaszeleteket, majd félretesszük őket egy tányérra. A serpenyőben visszamaradó zsiradékot felhasználjuk a hagyma megdinsztelésére, amit addig pirítunk, amíg üveges nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és tovább pirítjuk néhány percig. Amikor a sonka is szépen megpirult, ráöntjük a felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetve megsütjük. A tojásokat ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre süthetjük, attól függően, hogyan szeretjük.
A tálalás
A kész tojásos-sonkás keveréket tányérokra szedjük, majd a félretett szalonnaszeleteket mellé helyezzük. Friss kenyérrel vagy zsömlével kínáljuk, így még teljesebbé téve az ételt. Jó étvágyat kívánok hozzá!
