Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás, sonkás, szalonnás rántotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sonka
  • 12 db tojás
  • só
Hagymás sonkás, szalonnás rántotta kép

Elkészítése

Az előkészítés

Először megtisztítjuk a hagymát, félbevágjuk, majd vékony szeletekre daraboljuk. A sonkát felcsíkozzuk, hogy könnyen dolgozhassunk vele a főzés során. A tojásokat egy tálban felütjük, megsózzuk, és enyhén felverjük, hogy a keverék készen álljon a serpenyőbe öntésre.

Elkészítés

Egy serpenyőben először megsütjük a szalonnaszeleteket, majd félretesszük őket egy tányérra. A serpenyőben visszamaradó zsiradékot felhasználjuk a hagyma megdinsztelésére, amit addig pirítunk, amíg üveges nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és tovább pirítjuk néhány percig. Amikor a sonka is szépen megpirult, ráöntjük a felvert tojásokat, és folyamatosan kevergetve megsütjük. A tojásokat ízlés szerint lágyabbra vagy keményebbre süthetjük, attól függően, hogyan szeretjük.

A tálalás

A kész tojásos-sonkás keveréket tányérokra szedjük, majd a félretett szalonnaszeleteket mellé helyezzük. Friss kenyérrel vagy zsömlével kínáljuk, így még teljesebbé téve az ételt. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/gyors/hagymas-sonkas-szalonnas-rantotta/