Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás-tejfölös galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 5 nagyobb fej hagyma
  • 0,5 nagy doboz tejföl
  • só
  • olaj
Hagymás, tejfölös galuska kép

Elkészítése

Olajon megpirítjuk a félbe vágott, felszeletelt hagymákat, kb negyed teáskanál sóval. Közben elkészítjük a galuskát: a lisztet fél kiskanál sóval elkeverjük (aki ragaszkodik a hagyományos galuska recepthez, üthet hozzá egy tojást, de nem szükséges), és forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk.

Miután megfőtt, leszűrjük, utána hozzákeverjük a megpirult hagymát és a tejfölt. Ha van otthon friss paradicsom, vagy virsli, feldobhatjuk vele, de enélkül is finom, kiadós étel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hagymas-tejfolos-galuska/