Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg pontyfilé 1 kávéskanál só 2 mokkáskanál őrölt fekete bors 1,5 kávéskanál pirospaprika 5 evőkanál finomliszt A sütéshez: bő olaj Elkészítése: A pontyfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk. Az a legjobb, hacsak az alsó, szálkamentes részét használjuk,így az a jó ha több halfilénk […]

Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg pontyfilé
  • 1 kávéskanál só
  • 2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1,5 kávéskanál pirospaprika
  • 5 evőkanál finomliszt

A sütéshez:

  • bő olaj


Elkészítése:

A pontyfilé bőrét lehúzzuk, a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, azután húsát sűrűn beirdaljuk és 2,5-3 centis kockákra vágjuk.

Az a legjobb, hacsak az alsó, szálkamentes részét használjuk,így az a jó ha több halfilénk van.

1 kiskanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és 1 csapott kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 2-3 órán át (ha egész éjjel tudjuk az még jobb, hogy jól átjárják a fűszerek) pácoljuk.

A lisztet 1 mokkáskanál borssal és fél kiskanál pirospaprikával összeforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban 4-5 perc alatt pirosasra, ropogósra sütjük, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.

Langyosan vagy hidegen, paprikával, paradicsommal és lila hagymával,és puha kenyérrel tálaljuk, de adhatunk hozzá rántott hagymakarikákat valamint tartármártást is akár.))))

[box style=”info”]Az elkészítési időhöz a pácolást nem írtam. Tehát igazán 30 perc + a pácolás! Az 2-3 óra,de ha egész éjjel pácoljuk akkor még finomabb és másnap csak előkapjuk.!))))[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is