Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 húspogácsához: 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen 15 dkg erdélyi szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 3 ek ketchup 2 ek dijoni mustár 2 tk frissen őrölt fehér bors 2 kk szódabikarbóna só 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!) 8 gluténmentes zsemle […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:
8 húspogácsához:

  • 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk frissen őrölt fehér bors
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)
  • 8 gluténmentes zsemle


Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítom rajta, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.

A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a kihűlt szalonnás hagymát, belereszelem a fokhagymát, hozzá ütöm a tojást, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és legalább egy éjszakát hagyom állni a hűtőben.

Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.

A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.

Zöldségekkel megtöltött, gluténmentes zsemlében kínálom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is