Elkészítése
Hozzávalók:
8 húspogácsához:
- 80 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
- 15 dkg erdélyi szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 ek ketchup
- 2 ek dijoni mustár
- 2 tk frissen őrölt fehér bors
- 2 kk szódabikarbóna
- só
- 8 szelet pannónia lm sajt (aki nem érzékeny használjon cheddar sajtot!!)
- 8 gluténmentes zsemle
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítom rajta, majd leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni.
A darált húst egy tálban összekeverem, hozzá adom a kihűlt szalonnás hagymát, belereszelem a fokhagymát, hozzá ütöm a tojást, beleteszem a ketchupot és a mustárt, sózom, borsozom, alaposan össze keverem és legalább egy éjszakát hagyom állni a hűtőben.
Én öntött vas serpenyőben szoktam a húspogácsákat kisütni, de ha nincs, megteszi egy hagyományos serpenyő.
A húspogácsa mindkét oldalát megsütöm, majd mielőtt kivenném a serpenyőből, ráteszem a sajtszeletet, hogy szépen ráolvadjon a húsra.
Zöldségekkel megtöltött, gluténmentes zsemlében kínálom.
Jó étvágyat!

