Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
Egy nagy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk, a paprikakrémet is hozzákeverjük. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egységes masszát kapjunk.
A masszából vékony húspogácsákat formázunk, melyek valamivel nagyobbak legyenek, mint a zsemle, mert sütés közben összeugranak.
A pogácsákat grillen vagy serpenyőben kevés zsiradékon sütjük meg. Mindkét oldalukat pár perc alatt készre sütjük, ügyelve, hogy belül is átsüljenek.
Tipp:
A tökéletes hamburgerhez a pogácsákat közvetlenül tálalás előtt készítsük el. Érdemes serpenyőben vagy grillen kicsit megpirítani a hamburgerzsemle belsejét is.

