Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Harcsafalatkák tejszínes gombamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 szelet harcsafilé
  • 1 evőkanál (zab)liszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 2 póréhagyma szár
  • 2 szelet citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tej
  • színes bors
  • só

A gombamártáshoz

  • 200 g apró csiperke
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál zabliszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • bors
  • só
  • diónyi vaj

Elkészítése

A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk.

Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk.

Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percig. Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázzunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom nehogy megégjen, ezért kiszedjük egy tányérra, majd erre tesszük a megsült halat.

Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást. Szintén tapadásmentes edényt használunk. A gombákat kicsit megmossuk, szárazra töröljük és átlósan felszeleteljük.

A serpenyőbe olajat, vajat teszünk erre a gombákat, melyet kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Meghintjük kevés zabliszttel és megszórjuk leheletnyi paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt és hígítjuk zöldségalaplével. Meghintjük gazdagon petrezselyemmel és összeforraljuk . Ha nagyon sűrű lenne, akkor hígítjuk vízzel.

Most főtt krumplival kínáltam, de lehet gerslivel, tésztával vagy rizzsel.

https://receptneked.wps.hu/gyors/harcsafalatkak-tejszines-gombamartassal/