Az olajat felforrósítjuk és a rizst párszor átforgatom rajta. Sózzuk és ráöntöm a vizet, majd néha átkeverve 10 percig főzzük. Ezután elzárjuk alatta a lángot és fedő alatt további 10 percig pihenni hagyjuk.
Egy serpenyőben ismét olajat hevítünk. A háromféle hagymát meghámozom, majd a vörös és lilahagymát kockázzuk és az olajon dinsztelni kezdjük. Mikor már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1-2 percig együtt pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
Az ananászról leöntjük a levét, majd kisebb darabokra vágom a gyümölcshúst. Aki szeretné, hagyhatja eredeti formájában, én viszont így jobban szeretem.
A gyümölcskockákat a hagymákhoz adjuk és átforrósítjuk.
Az ananászos keveréket a rizshez adjuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal és alaposan elkeverjük.
Aprított petrezselyemmel díszítve tálaljuk.