Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Háromhagymás-ananászos rizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 dl rizs
  • 2 bögre forró víz
  • só
  • bors
  • olaj
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • petrezselyem

Elkészítése

Az olajat felforrósítjuk és a rizst párszor átforgatom rajta. Sózzuk és ráöntöm a vizet, majd néha átkeverve 10 percig főzzük. Ezután elzárjuk alatta a lángot és fedő alatt további 10 percig pihenni hagyjuk.

Egy serpenyőben ismét olajat hevítünk. A háromféle hagymát meghámozom, majd a vörös és lilahagymát kockázzuk és az olajon dinsztelni kezdjük. Mikor már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és 1-2 percig együtt pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.

Az ananászról leöntjük a levét, majd kisebb darabokra vágom a gyümölcshúst. Aki szeretné, hagyhatja eredeti formájában, én viszont így jobban szeretem.

A gyümölcskockákat a hagymákhoz adjuk és átforrósítjuk.

Az ananászos keveréket a rizshez adjuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal és alaposan elkeverjük.

Aprított petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/gyors/haromhagymas-ananaszos-rizs/