Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Házi abált szalonna

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi abált szalonna egyszerűen elkészíthető, hagyományos finomság, amely hidegen tálalva a legjobb. A puhára főtt császárszalonna fűszeres fokhagymával és paprikával kapja meg végső ízét. Kiváló szendvicsekhez, friss kenyér mellé vagy hidegtálak részeként. Ha időt szánunk rá, igazán karakteres, otthoni ízvilágú falat lesz belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
margo58
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A császárszalonnát egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. A vízbe ételízesítőt és a megtisztított, gerezdekre szedett fokhagymát tesszük. A szalonnát addig főzzük, amíg teljesen megpuhul.

Amikor elkészült, kiemeljük a vízből, és egy tálcára tesszük hűlni. Még langyosan megsózzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd megszórjuk őrölt csemege paprikával. Amikor teljesen kihűlt, hűtőszekrényben pihentetjük.

Tipp

Ha a szalonnát egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk, az ízek jobban összeérnek. Tálalhatjuk friss kenyérrel, lilahagymával vagy savanyúsággal, így teljes lesz az élmény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
margo58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is