Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi abált szalonna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g bőrös, nyers császárszalonna
  • 1 fej fokhagyma
  • víz
  • őrölt pirospaprika
  • ételízesítő

Elkészítése

A császárszalonnát egy nagy fazékba tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. A vízbe ételízesítőt és a megtisztított, gerezdekre szedett fokhagymát tesszük. A szalonnát addig főzzük, amíg teljesen megpuhul.

Amikor elkészült, kiemeljük a vízből, és egy tálcára tesszük hűlni. Még langyosan megsózzuk, zúzott fokhagymával alaposan bedörzsöljük, majd megszórjuk őrölt csemege paprikával. Amikor teljesen kihűlt, hűtőszekrényben pihentetjük.

Tipp

Ha a szalonnát egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk, az ízek jobban összeérnek. Tálalhatjuk friss kenyérrel, lilahagymával vagy savanyúsággal, így teljes lesz az élmény.

https://receptneked.wps.hu/gyors/hazi-abalt-szalonna-2/