Elkészítése
Húsalap elkészítése
A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gombát. Belekeverjük a tojást, a mustárt, a ketchupot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával és friss bazsalikommal fűszerezzük. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd formázzuk a húspogácsákat.
Sütés
A pogácsákat kontakt grillen, saját zsírjukban 6–7 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha serpenyőben készítjük, kevés kókuszolajat használunk.
Tálalás
A kész húspogácsát teljes kiőrlésű zsemlébe tesszük, sok friss zöldséggel és ízlés szerint svéd gombasalátával kínáljuk.
Tipp
Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a húskeverékhez adhatunk egy kevés worcestershire szószt vagy füstölt paprikát is. A zsemléket sütés előtt megpiríthatjuk, így még finomabb lesz a végeredmény. Sajt szelettel, avokádóval vagy jalapeñóval is gazdagíthatjuk a házi hamburgert.
